Πώς ωφελούν οι διατακτικές σίτισης τους υπαλλήλους μιας εταιρείας;

9 Ιουνίου 2022Σχετικά Με Εμάς
How do meal coupons benefit a company's employees?

Γνωρίζατε ότι η εταιρεία που ετοιμάζεστε να πιάσετε δουλειά μπορεί να σας δώσει περισσότερα από ένα μισθό; Έχετε ακούσει ποτέ για τις διατακτικές σίτισης και τις παροχές που μπορούν να σας προσφέρουν;

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο σημείο για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε. Είναι πολύ σημαντικό να είστε ενημερωμένοι για όλα τα θέματα που αφορούν τη δουλειά σας, από το πώς να την κάνετε σωστά μέχρι τα δικαιώματα ή τις παροχές που σας αναλογούν.

Ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο που είναι και το ερώτημα που πιθανόν να σας δημιουργήθηκε διαβάζοντας τον τίτλο. Τι είναι δηλαδή οι διατακτικές; Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι στην ουσία μια έμμεση μέθοδος για να σας προσφέρει κάποια αγαθά χωρίς να πληρώσετε.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες σάς δίνουν ένα voucher (ένα χαρτάκι) το οποίο έχει μια συγκεκριμένη αξία, την οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε σε διάφορα καταστήματα και να πάρετε κάποια προϊόντα. Στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον αναφερόμαστε σε διατακτικές σίτισης, αντιλαμβάνεστε πως το voucher μπορείτε να το δώσετε σε super-market, εστιατόρια ή καφετέριες με αντάλλαγμα φαγητό ίσης αξίας.

Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ικανοποίηση των αναγκών σας. Αρκετές φορές, οι διατακτικές γεύματος αποτελούν ένα είδος bonus για τους επιμελείς και αποτελεσματικούς εργαζόμενους. Τα οφέλη αυτής της ενέργειας είναι πολλαπλά και δεν απευθύνονται μόνο σε εσάς αλλά και στην εταιρεία που εργάζεστε, καθώς βέβαια και στα συνεργαζόμενα καταστήματα που γίνονται οι τελικοί αποδέκτες του voucher.

Η όλη διαδικασία, βέβαια, δεν αποτελεί ένα σύστημα «μαύρου χρήματος» και υπόκειται σε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο και ελέγχου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το τελικό ποσό που μπορεί να φτάνει στα χέρια σας με τη μορφή του voucher είναι 6 ευρώ ανά ημέρα.

Τα κουπόνια αγορών αποτελούν το αντικείμενο μελέτης και σχεδιασμού ορισμένων εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου. Οι διατακτικές σίτισης της Up Hellas έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να λειτουργούν με τεράστια επιτυχία, εμπειρία και καταξίωση στον χώρο.

Πιο συγκεκριμένα οι Chèque Déjeuner διατακτικές γεύματος της Up Hellas γίνονται δεκτές σε περισσότερα από 5.000 σημεία πώλησης φαγητού στην Ελλάδα.

Ήδη από την αρχή του άρθρου, μπορεί να ξεχωρίσατε μερικά σημεία τα οποία μπορούν να σας φανούν χρήσιμα από αυτό το σύστημα. Ας τα δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά. Σίγουρα το πρώτο και πιο σημαντικό είναι πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τις παροχές.

Μπορεί το ποσό να μην είναι τεράστιο, αλλά ένα καθημερινό βοήθημα για τα έξοδα της σίτισής σας δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί αμελητέο. Σκεφτείτε σε πόσες πολύτιμες αγορές για εσάς ή την οικογένειά σας μπορείτε να εξαργυρώσετε το κουπόνι σας καθημερινά.

Εκτός από τις βασικές ανάγκες στις οποίες μπορείτε να το αξιοποιήσετε, όπως τα ψώνια από το super-market, μπορείτε να απολαύσετε ένα εντελώς δωρεάν τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ που παρέχει φαγητό και είναι συμβεβλημένο με τις διατακτικές υπηρεσίες.

Έτσι, το βασικότερο ορατό όφελος για εσάς είναι ένα οικονομικό boost για τις αγορές των βασικών αγαθών (τροφίμων) για το σπίτι ή μια τόνωση στη διασκέδαση και τη χαλάρωσή σας στα ρεπό.

Πέραν τούτου ωστόσο, ένα ακόμη ουσιαστικό πλεονέκτημα είναι ότι οι εταιρείες που αξιοποιούν τις διατακτικές γεύματος κερδίζουν σε έδαφος αξιοπιστίας. Στην ουσία «μεγαλώνουν», «ανοίγουν τα φτερά τους» και επεκτείνονται στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων τους.

Αυτή η συνεχής προσπάθεια να προσφέρει κάτι νέο και χρήσιμο στους υπαλλήλους της, δίνει στην εταιρεία περισσότερο κύρος και υπευθυνότητα. Ας το θέσουμε αλλιώς, εσείς θα προτιμούσατε να δουλέψετε κάπου που θα σας προσφέρουν αυτό το προνόμιο ή κάπου που δεν το έχουν καν ακουστά;

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το κίνητρο της επιβράβευσης. Κακά τα ψέματα, όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο-πολύ ένα κίνητρο για να δουλέψουμε σκληρότερα. Πέρα από το βασικό ένστικτο της επιβίωσης που έχουμε όλοι και μας κάνει να εργαζόμαστε, χρειαζόμαστε πάντα και το κάτι παραπάνω.

Οι διατακτικές σίτισης εν μέρει έχουν και αυτή τη σημασία. Όταν ξέρετε πως πρόκειται να αποκτήσετε σημαντικές για εσάς επιβραβεύσεις υπό τη μορφή bonus-voucher, έχετε έναν πολύ καλό λόγο για να είστε ακόμα αποτελεσματικότεροι στην εργασία σας.

Τελειώνοντας το άρθρο, τώρα πλέον ξέρετε όλα όσα χρειάζεται για τις διατακτικές γεύματος και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν στον επαγγελματικό σας τομέα.

Ελπίζουμε να φανήκαμε χρήσιμοι!

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image