Το πρώτο εργασιακό ταξίδι - Μια προσωπική εμπειρία απο την Νεφέλη

28 Απριλίου 2022Up Stories
 The first work trip - A personal experience from Nefeli

Θυμάμαι από μικρή να με ρωτάνε τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω και εγώ να αλλάζω την απάντηση μου κάθε εβδομάδα με το μεγαλύτερό μου δίλημμα να είναι ανάμεσα σε αστροναύτη και κομμώτρια. Αυτή η αναποφασιστικότητα με ακολούθησε για χρόνια μέχρι που έπρεπε να κατασταλάξω. Είχα δώσει εξετάσεις και η προθεσμία για την επιλογή πανεπιστημίου έληγε σε 2 μέρες, ενώ εγώ ακόμα ήμουν σε δίλημμα, λίγο πιο συγκεκριμένο από το κομμώτρια-αστροναύτης.

Έτσι, τυχαία σχεδόν, επέλεξα μια σχολή που θα με οδηγούσε στην Αθήνα. Η μετάβαση από το χωριό σε μια τόσο μεγάλη πόλη ήταν μια πρόκληση. Νέοι άνθρωποι, νέοι στόχοι. Η επόμενη μεγάλη αλλαγή θα ήταν η μετάβαση από τη φοιτητική ζωή στην επαγγελματική και μάλιστα σε έναν κόσμο με τον οποίο εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ καμία επαφή. Βλέπεις, στο χωριό δεν έχει πολλές εταιρείες για να έρθεις έστω σε μια πρώτη επαφή με αυτόν τον κόσμο. Οπότε για εμένα η δουλειά σε μία εταιρεία είναι ό,τι έχω δει σε ταινίες, με αυστηρούς διευθυντές, έντονο ανταγωνισμό και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας.

Η γνωριμία με την Up

Όταν, λοιπόν, εντελώς τυχαία ξανά, μου έγινε η πρόταση να περάσω από μια συνέντευξη για να μπω στην Up Hellas, για μία θέση part-time και βοηθητικού χαρακτήρα, δίστασα λίγο. Από τη μία, ήξερα ότι θέλω να κάνω ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όμως παράλληλα είχα ορισμένες αμφιβολίες για το πόσο καλά θα μπορούσα να καταφέρω να ενταχθώ σε αυτό το νέο περιβάλλον. Τελικά αποφάσισα να παραμερίσω τους δισταγμούς και, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ήταν μία από τις πιο καθοριστικές επιλογές για την εξέλιξη τόσο της επαγγελματικής όσο και της προσωπικής ζωής μου γενικότερα.

Πρώτη μέρα στη δουλειά και το περιβάλλον που αντίκρισα ήταν οικογενειακό, ανοιχτό, με ανθρώπους υποστηρικτικούς και επικοινωνιακούς. Με υποδέχθηκαν θερμά και επιβράβευσαν τις προσπάθειές μου με ουσιαστική εκτίμηση προς εμένα. Καθημερινά είδα να γίνονται προσπάθειες για να δημιουργηθούν δεσμοί μέσα στην ομάδα μέσω πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων. Η πρώτη μου πραγματική εικόνα ήταν τελείως διαφορετική απ’ ό,τι περίμενα και άλλαξε την αντίληψη που είχα για το τι πάει να πει εταιρικό, εργασιακό περιβάλλον.

Το αποτέλεσμα;

Πάνω από τρία χρόνια μετά, έχοντας περάσει από διάφορα τμήματα της Up και έχοντας δει πώς λειτουργεί από διαφορετικά πόστα της, νιώθω πως βρίσκομαι σπίτι μου.

Πιστεύω στην τύχη αλλά δεν πιστεύω ότι μας καθορίζει. Έτσι και εγώ τυχαία μπήκα στον κόσμο της Up και προσπάθησα όσο μπορούσα να αποδείξω την αξία μου, αλλά και να δείξω τις δυνατότητές μου στην εταιρεία, και εκείνη με εκτίμησε και μου έδωσε ευκαιρίες. Αυτό που μου φαινόταν τόσο μακρινό έγινε η καθημερινότητα μου.

Της Νεφέλης Κονδύλη, της νεότερης επαγγελματία της σούπερ ομάδας μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image