Up Stories - Εκδρομή στα Καλάβρυτα🚌

1 Φεβρουαρίου 2022Up Stories
Up Stories - Trip to Kalavryta

Μαζί θα ξεκινήσουμε μια νέα σειρά άρθρων- blog που θα βασίζεται κυρίως σε βιωματικά άρθρα που θα στηρίζονται σε ομαδικές δραστηριότητες που κάνουμε σαν Up Hellas. Αποφάσισα λοιπόν να τα βαφτίσω Up Stories και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα βλέπουμε συχνά.😀

Let the Up Stories begin…🚀

Στην Up Hellas, αρκετά συχνά κάνουμε δραστηριότητες team building. Ναι αυτές που βοηθούν στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, στην αποτελεσματική συνεργασία, στην δημιουργία ισχυρών ομάδων, την ενδυνάμωσης της σχέσης μεταξύ εργαζομένου και εταιρείας και σε τόσα άλλα, αλλά ακόμα πολλές εταιρίες στην χώρα μας το βλέπουν σαν κάτι μακρινό και μοντέρνο που γίνεται μόνο στο εξωτερικό. Δεν θα πω άλλα και πάμε αμέσως στα ωραία.

Ήταν περίπου αρχές Δεκέμβρη όταν ο Bastien Agnes, Managing director της Up Hellas μας ανακοίνωσε ότι στα μέσα Γενάρη μας περιμένει ένα φοβερό 3ήμερο γεμάτο δραστηριότητες, διασκέδαση, playtime αλλά και χρόνο για παρουσιάσεις και workshops. Μοναδικό στοιχείο μια φωτογραφία. Τα υπόλοιπα έκπληξη!!!😮

Ωστόσο ο «Διομήδης» , που έκανε την εμφάνισή του στα μέσα του μήνα είχε άλλες διαθέσεις και τελικά δεν μας επέτρεψε να φτάσουμε ως εκεί καθώς η πρόσβαση ήταν ανέφικτη λόγω του χιονιά. ☃☃

Επειδή όμως τα εμπόδια εμάς δεν μας τρομάζουν, εκεί άρχισε ένα άλλο μοναδικό τριήμερο. Με αστραπιαίες κινήσεις η Ματούλα Παπαδολιοπούλου, Office Αdministrator της UP, την αμέσως επόμενη μέρα κιόλας οργάνωσε μια ημερίδα στο NJV Athens Plaza, προκειμένου να γίνουν εκεί οι παρουσιάσεις των manager των τμημάτων και να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς αλλά και οι στόχοι της επόμενης. Εννοείται πως την τιμιτική της είχε και η βασιλόπιτα με τον νικητή τελικά να κερδίζει μια εκδρομή σε ένα ξενοδοχείο στην Λίμνη Πλαστήρα. Περάσαμε μια γεμάτη μέρα με αρκετές παρουσιάσεις, συζητήσεις και προγραμματισμό δράσεων. Αααα να μην ξεχάσω, και με αρκετό φαΐ.

Εννοείται όμως πως δεν μείναμε εκεί καθώς μας ανακοινώθηκε και ένα διήμερο σε νέα μυστική τοποθεσία.😎

Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος και πλέον όλοι ανυπομονούσαμε για την εκδρομή μας. Η μέρα της εκδρομής έφτασε και συνάντηση νωρίς το πρωι να πάρουμε το πούλμαν μας και αναχώρηση για το άγνωστο. Όσο περνούσε η ώρα τα στοιχήματα και οι ψίθυροι για την τοποθεσία έπαιρναν φωτιά. Μετά από 2 ώρες δρόμου περίπου άρχισαν να πληθαίνουν στον δρόμο οι πινακίδες με την ένδειξη Καλάβρυτα, κάτι που σε όλους μας έφερε πλατιά χαμόγελα. Ανεβαίνοντας λοιπόν προς τα Καλάβρυτα ανακοινώθηκε η ερώτηση σχετικά με το ποιοι τολμηροί θα πάνε για σκι και ποιοι θα απολαύσουν τις ανέσεις του σαλέ του χιονοδρομικού. Εγώ παρόλο που είμαι άνθρωπος της θάλασσας δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο να δοκιμάσω τις δεξιότητες μου στο σκι και η απόφαση ήταν εύκολη. ⛷️

Πήραμε τον εξοπλισμό μας και αφού φτάσαμε στο χιονοδρομικό χωριστήκαμε σ' αυτούς που θα πήγαιναν στο σαλέ και σε μας που θα καταλήγαμε την επόμενη μέρα πιασμένοι σε όλο το σώμα.😩

Μάθημα σκι λοιπόν για πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι πήγε εξαιρετικά καθώς οι πτώσεις ευτυχώς ήταν ελάχιστες. Οι ώρες του μαθήματος ήταν εξαιρετικές με πολλές πλάκες και πειράγματα μεταξύ μας, κάτι που σίγουρα μας έφερε όλους πιο κοντά.

Αφού το σκι για εμάς και ο καφές και το παιχνίδι στο χιόνι για τους υπόλοιπους τελείωσε, πίσω στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας- με τα υπέροχα στρώματα παρεπιπτόντως- και ελεύθερος χρόνος μέχρι το βράδυ που θα συγκεντρωνόμασταν για φαγητό. Ο ελεύθερος χρόνος απαιτούσε ξεκούραση και μετά βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια των Καλαβρύτων τα οποία γέμισαν με τις φωνές και τα γέλια μας. Βόλτα με συναδέλφους που στην καθημερινότητα στο γραφείο ίσως να μην είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε κοντά, και πραγματικά είναι αυτές οι στιγμές που δένουν τις ομάδες και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς τόσο με τους συναδέλφους όσο και με την ίδια την εταιρεία.

Αφού κάναμε την βόλτα μας και αγοράσαμε τα αναμνηστικά μας, η ώρα απαιτούσε φαγητό. Στο ταβερνάκι, περάσαμε ένα πανέμορφο δίωρο, γίναμε όλοι μαζί μια παρέα, οι πλάκες και τα γέλια ήταν παντού στον χώρο και τελικά αυτό που λένε ότι το φαί φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους φαίνεται να είναι μεγάλη αλήθεια. Μετά από μια γεμάτη μέρα, επιστροφή στα δωμάτια μας για ξεκούραση.

Πρωινό ξύπνημα με πλούσιο πρωινό για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα και συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων. Παρουσιάσεις από διάφορα τμήματα της εταιρείας αλλά και workshops είχαν την τιμητική τους. Κατά την διάρκεια των workshops χωριστήκαμε σε ομάδες και δουλέψαμε σε ένα διαφορετικό θέμα η κάθε μία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι δουλεψαμε πάνω σε σημαντικά για την εταιρεία αντικείμενα με σκοπό να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις. Το να σου δίνει η εταιρεία την δυνατότητα να παίρνεις μέρος στις αποφάσεις, αυξάνει την εμπιστοσύνη και την σύνδεση του εργαζομένου με την εταιρεία. Άλλοι δουλέψαμε στην αίθουσα, άλλοι στους καναπέδες, άλλοι στο πάτωμα και άλλοι σε κοντινές καφετέριες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι δουλέψαμε με κέφι και χαρά όπως ταιριάζει δηλαδή σε ομάδες όπως η δικιά μας.

Τελευταία συγκέντρωση για φαγητό και μετά σειρά έχει ο δύσκολος δρόμος της επιστροφής. Δύσκολος όχι με την έννοια των φυσικών συνθηκών, αλλά με την έννοια του αποχωρισμού. Γιατί μετά από ένα διήμερο γεμάτο, διασκέδαση, δουλειά, δραστηριότητες και πολύ κέφι, με ανθρώπους που αρχίζουν πέρα από συνάδελφοι να γίνονται φίλοι, όλο αυτό το αντάμωμα και το ισχυρό team building μας κάνουν πλέον "οικογένεια".

Την "οικογένεια" της Up Hellas.

Του Μανώλη Τσιστράκη, Βusiness Developer της σούπερ ομάδας μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image