Γυναίκες & Ηγεσία

21 Ιουνίου 2023Up Stories
Women in Leadership

Οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια, βγαίνουν ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο και αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο ηγετικούς ρόλους στον επιχειρηματικό κόσμο. Ενώ παλιά η διάκριση λόγω φύλου ήταν εμφανής σε πολλές αγορές και ειδικά σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενους κλάδους, όπως η τεχνολογία και το finance, όλο και περισσότερες γυναίκες διορίζονται σε ηγετικές θέσεις τόσο σε μεγάλες αλλά και σε μικρές εταιρείες ασχέτως κλάδου.

Οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις έχουν αποδειχθεί πολύτιμες για τις εταιρείες τους. Φέρνουν μια διαφορετική προοπτική στη λήψη αποφάσεων και συχνά είναι σε θέση να σχετίζονται με ένα ευρύτερο φάσμα πελατών και συνεργατών. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι εταιρείες με μια πιο ποικιλόμορφη ομάδα διαχείρισης είναι πιο κερδοφόρες και έχουν καλύτερη συνολική απόδοση. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια για τις γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους .

Οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν μειοψηφία σε αυτές τις θέσεις και συχνά πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να αποδείξουν την αξία τους στους συναδέλφους και τους πελάτες τους. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν έναν «φόρο προκατάληψης λόγω φύλου», όπου αναμένεται να εργαστούν σκληρότερα και να αποδώσουν καλύτερα απλώς και μόνο λόγω του φύλου τους.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, η άνοδος των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους είναι μια πολλά υποσχόμενη τάση. Καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες συνεχίζουν να ξεπερνούν τη «γυάλινη οροφή», ο επιχειρηματικός κόσμος θα γίνει πιο περιεκτικός και ποικιλόμορφος. Πρέπει να εργαστούμε για να εξαλείψουμε τα εμπόδια που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και να προωθήσουμε μια κουλτούρα που εκτιμά τη συμβολή των γυναικών στην επιτυχία των επιχειρήσεων.

Οι εταιρίες που αναγνωρίζουν το ταλέντο, τη δυναμική και τις αξίες ενός εργαζομένου για managerial θέση – ασχέτως φύλου – αξίζουν όχι μόνο την αναγνώριση από τον επαγγελματικό κόσμο αλλά σίγουρα κερδίζουν και την αφοσίωση των υπαλλήλων τους.

Αξία ανεκτίμητη λοιπόν να είμαι μέρος μιας εταιρείας/ομάδας που αναγνωρίζει τη σημασίας της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο χώρο εργασίας και που δημιουργεί μια κουλτούρα που εκτιμά και ενθαρρύνει τη συμβολή όλων των μελών της ομάδας, ανεξάρτητα από την φύλο τους.

Real fact: το 50% της διοικητικής ομάδας απαρτίζεται από γυναίκες και είμαστε πολύ περήφανοι γι΄αυτό!

Της Ανδριάνας Bόσσου, Partners Sales Manager της ομάδας μας.👏

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image