Ισορροπία Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής

22 Μαΐου 2023Up Stories
Work-fatherhood balance

Μας απασχολεί πολύ το θέμα του work-life balance.

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε σε οικογένειες όπου ο πατέρας πήγαινε στη δουλειά κάθε πρωί, ενώ η μητέρα ετοίμαζε για το σχολείο τα παιδιά και φρόντιζε το σπίτι. Σήμερα, το work-life balance έχει αλλάξει.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ορίσουμε τι εννοούμε με αυτόν τον όρο. Έτσι, το work-life balance είναι η κατάσταση όπου ένα άτομο ισορροπεί εξίσου τις απαιτήσεις της καριέρας του και τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, ο συνδυασμός των αυξημένων ευθυνών στο σπίτι και του να είσαι γονιός παίζει τεράστιο ρόλο. Ως πατέρας δύο "γλυκών πριγκιπισσών", πρέπει να πω ότι απαιτείται προσεκτική προσέγγιση στις καθημερινές εργασίες.

Οι ισορροπίες είναι εύκολο να χαθούν. Και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι ευτυχισμένες. Ειδικά για κάποιον που μπορεί να χαρακτηριστεί ως workaholic (όπως εγώ 😝), τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα καθώς δίνει προτεραιότητα στη δουλειά του. Δεν υπάρχει "μυστική συνταγή".

Ωστόσο, μετά από πολλές συζητήσεις με τον εαυτό μου και τους φίλους μου, μπορώ να πω ότι το self-time management, ένα αυστηρά οργανωμένο πρόγραμμα καθώς και μια καλή επικοινωνία, μπορούν να βοηθήσουν να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία.

Εγώ;

Ακόμα την ψάχνω... 🤷‍♂️

Του Kωνσταντίνου Βασσιλάκη, Κey Account Manager της ομάδας μας!🎉

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image