Να αγαπάς το σώμα σου και την υγεία σου – Οι ευχές της Έλενας

9 Μαρτίου 2023Up Stories
Self love – Elena's wishes

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, κοιτάζοντας τους διαφορετικούς ρόλους που έχει αναλάβει πλέον η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία - επαγγελματίας, μητέρα, αδερφή, σύντροφος, φίλη ή κόρη – παρατηρούμε πως είναι αρκετά περίπλοκοι με απαιτήσεις που είναι δύσκολο να συνδυαστούν.

Μέσα από όλους αυτούς τους ρόλους, μια γυναίκα μπορεί να ονειρεύεται και να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει στην επαγγελματική αλλά και την προσωπική ζωή της. Να κάνει επιλογές και να παίρνει αποφάσεις. Να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της δουλειάς και να φροντίζει το σπίτι της. Να προσαρμόζεται στις αλλαγές, να περιποιείται τους ανθρώπους της και να αγαπά τον εαυτό της σε κάθε φάση της ζωής της. Αυτό απαιτεί ισορροπία, σε πνευματικό, συναισθηματικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Ένα υγειές σώμα είναι η βάση και η δύναμη για ένα υγειές πνεύμα.

Συχνά ξεχνάμε να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Η αυτοφροντίδα είναι μια εξ’ ολοκλήρου προσωπική υπόθεση και χρειάζεται να αποτελεί συνειδητή επιλογή κάθε στιγμή της ημέρας.

Ας ακούσουμε το σώμα μας

Το σώμα είναι ένα υπέροχο “εργαλείο”.

Είναι τόσο δυνατό που κάθε νέα ζωή γεννιέται από το σώμα της γυναίκας.

Πρέπει να το αγαπάμε και να του συμπεριφερόμαστε υπέροχα γιατί είναι πολύτιμο.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να ξεκινήσουμε να το ακούμε, να το παρατηρούμε και να το αποδεχόμαστε. Όλοι είμαστε πολύ απασχολημένοι και συχνά θα θέλαμε περισσότερο χρόνο. Χρόνο όμως για τι;

Πώς θα αναπτύξουμε περισσότερη επίγνωση για να κάνουμε καλύτερες και πιο σωστές επιλογές;

Παίρνοντας λίγα λεπτά να παρατηρήσουμε το σώμα μας μπορούμε να καταλάβουμε πολλά. Αν είναι δύσκαμπτο ή έχει ένταση, αν νιώθουμε καλά, αν έχουμε υπερβολικό άγχος, αν είμαστε σε χαλαρή στάση, πονάμε ή αναπνέουμε γρήγορα.

Ακούγοντας τις στιγμιαίες ενδείξεις που δίνει το σώμα για το πώς νιώθουμε είναι απαντήσεις για το τι φροντίδα χρειάζεται.

Γιατί το να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου αποτελεί ένδειξη δύναμης και προϋπόθεση για την ευτυχία. Η πρόκληση είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να λάβει δράση, θέτοντας σε προτεραιότητα την αρχή και τη βάση της ψυχοσωματικής ευεξίας που είναι η καλή διατροφή και η σωματική άσκηση.

Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας

Δώσε στο σώμα σου τα σωστά καύσιμα για να μπορεί να ανταπεξέλθει. Η καλή διατροφή κινεί όλο τον οργανισμό σωστά και τον βοηθάει να λειτουργεί σαν σύμμαχος στην καθημερινότητα.

Αθλήσου και μόλις διαπιστώσεις πόσες ικανότητες έχει το σώμα σου, θα αρχίσεις να το σέβεσαι περισσότερο κατακτώντας όλες τις δυνατότητές του. Όπως πόσα κιλά μπορεί να σηκώσει, πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει και πόση δύναμη έχει να ξεπεράσει τα όρια του και να αντέξει.

Η δύναμη αυτή θα σε ανταμείψει. Θα δεις τη διάθεσή σου να αλλάζει, την ενέργεια σου να ενισχύεται και την όρεξη για ζωή και για δραστηριότητες να μεγαλώνει.

Θα έχεις ενέργεια να βγεις και να διασκεδάσεις μετά τη δουλειά, να οργανώσεις και να πραγματοποιήσεις το ταξίδι που ήθελες, να συναναστραφείς με τους ανθρώπους που σε κάνουν να λαμβάνεις και να βιώνεις χαρά.

Γιατί ο άνθρωπος με τον οποίο θα περάσουμε όλη τη ζωή μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Να τον αγαπάς για να μπορείς να φροντίζεις και όλους τους άλλους γύρω σου. Να είσαι εσύ πρώτα το πρότυπο της ζωής σου.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Χωρίς αυτές, δεν θα υπήρχε ζωή!

Της Έλενας Bauten, UpFit Project Manager της ομάδας μας! 🎉

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image