Οι Ευεργετικές Ιδιότητες Του Μασάζ στο Σώμα και στην Ψυχολογία

29 Μαΐου 2023Up Stories
The Massage Benefits in Body and Psychology

Το μασάζ στο μυαλό πολλών αποτελεί πολυτέλεια.

Αντίθετα όμως, πρόκειται για μια ιδιαίτερα αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία, αλλά και πρόληψη, χαλάρωσης του σώματος και του πνεύματος. Είναι μια τονωτική ένεση στη καθημερινότητα και την ψυχολογία του ανθρώπου.

Η στάση του σώματος βελτιώνεται, μειώνονται οι πόνοι και το άγχος, οι μύες αποκτούν μεγαλύτερη ελαστικότητα με αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα ενέργειας και αυτοσυγκέντρωσης.

Ανακουφίζει από τη μυϊκή ένταση και τον πόνο

Το μασάζ είναι πιο γνωστό στον χώρο των αθλητών, αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Απευθύνεται και σε όσους γυμνάζονται ή θέλουν να διορθώσουν τη στάση του σώματός τους. Ο σωματικός πόνος μπορεί να οφείλεται στην πίεση από τη δουλειά και τη λάθος στάση του σώματος. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνει την παροχή οξυγόνου που συμβάλλει στη γρηγορότερη ανάκαμψη.

Βοηθάει στο νευρικό σύστημα - Μειώνει το στρες

Με το μασάζ δίνεται η σωστή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ώστε να απελευθερωθούν τα σημεία πίεσης και να μην μπλοκάρουν άλλα νεύρα, κάτι που προκαλεί τον πόνο. Επίσης το μασάζ μειώνει τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης, κορτιζόλης, κάτι που συντελεί στο να καταπραΰνονται τα αισθήματα άγχους και κατάθλιψης.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μασάζ σε συστηματική βάση ηρεμεί το νευρικό σύστημα και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Κατά τη διάρκεια αυτού, το σώμα βρίσκεται σε χαλαρωτική θέση και αυξάνονται τα κύματα του εγκεφάλου που συνδέονται με βαθύ ύπνο. Γι’ αυτό και είναι εύκολο να αποκοιμηθεί κανείς κατά τη διάρκεια του μασάζ.

Βελτιώνει την όψη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας

Το μασάζ επίσης βελτιώνει την υφή και τη λάμψη του δέρματος. Πώς; Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αποδεσμεύει τη ροή θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα και ιστούς. Αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα ανανεώνεται και γίνεται πιο λεία και λαμπερή.

Ενισχύει το εύρος της κίνησης

Το μασάζ αυξάνει το εύρος των κινήσεών μας κι έτσι μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Οι συχνές συνεδρίες μασάζ δημιουργούν ελαστικότητα στους σφιχτούς μυϊκούς ιστούς, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Αυξάνει την ενέργεια

Το μασάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αναζωογονηθεί η ενέργεια και η αντοχή του σώματος ενώ ταυτόχρονα να μειωθεί το αίσθημα της κόπωσης. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, κάτι που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.

Της Έλενας Βauten, UpFit Project Manager της ομάδας μας.✨

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image