Remote working - Μια προσωπική εμπειρία απο την Φένια

17 Φεβρουαρίου 2022Up stories
Remote working - Fenia's personal experience

Η Φένια Καλοστρούμπη,Key Account Manager της Up Hellas, εργάζεται απο την Θεσσαλονίκη καθώς διαχειρίζεται τους πελάτες μας στην Βόρεια Ελλάδα.Στο σημερινό άρθρο, μιλά για το πώς είναι να εργάζεσαι μακριά απο την υπόλοιπη ομάδα αλλά και για το πώς μία νέα υπηρεσία της εταιρίας άλλαξε την καθημερινότητα της.

Work from home ή αλλιώς δουλειά από το σπίτι, μακριά από την έδρα της μαμάς εταιρείας, η οποία είναι που αλλού ως συνήθως; Aθήνα. Kαι τι κάνουμε όλοι εμείς που βλέπουμε τους συναδέλφους μας μία φορά το μήνα και όλα τα ζητήματα πρέπει να προχωράνε και να λύνονται από το τηλέφωνο και από τα καινούρια μέσα επικοινωνίας που είναι εικόνα και ήχος μαζί αλλά διαδικτυακά; 🤔

Απλά συνηθίζουμε διότι η τάση του work from home ήρθε για να μείνει...

Η προσωπική μου εμπειρία στην αρχή είχε μόνο θετικά στοιχεία. Η αλήθεια είναι πως η δουλειά προχωράει πιο γρήγορα χωρίς τα εμπόδια και τις διάφορες παρουσίες που σου αποσπούν την προσοχή στο γραφείο. Ξυπνάς, φοράς τα casual ρούχα σου που δεν σε νοιάζει εάν τα χρώματα ταιριάζουν, μαζεύεις και το μαλλί όπως όπως και ξεκινάς!😅 Όταν έχεις ένα online meeting φοράς από πάνω το πουκάμισο σου και από κάτω ότι βρεις και είσαι μια κούκλα.😋 Πλάκα έχει ή είχε θα έλεγα καλύτερα.

Αλλά έχει πάντα θετικά στοιχεία η δουλειά μακριά από την μαμά εταιρεία; Όχι πάντα θα πω εγώ.

Σου λείπει o χαβαλές, οι φατσούλες των συναδέλφων σου, ακόμη και εκείνες που σου είναι και λίγο αδιάφορες. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον. Νιώθεις και λίγο αποξενωμένος σαν να μην είσαι μέρος αυτής της εταιρείας, κάτι σαν εξωτερικός συνεργάτης που δεν έχεις 100% συμμετοχή στα κοινά ζητήματα και τα μαθαίνεις όλα τελευταίος.

Αυτά τα συναισθήματα είχα μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί η εταιρεία μας έχει ενσυναίσθηση και κατάλαβε όλα αυτά που είχαμε στο μυαλό μας εμείς οι Θεσσαλονικείς. Έτσι, έφτιαξε ένα εργαλείο το οποίο μείωσε κατά πολύ τα 500χλμ απόσταση που έχουμε.

Ένα χειμωνιάτικο λοιπόν πρωινό, μας καλεί σε οnline meeting και μας παρουσιάζει το HR SQUAD!

Μόλις κλείνουμε τη σύσκεψη, φτιάχνω τον λογαριασμό μου και ξεκινάω την πλοήγηση μου σε αυτό το ιδιαίτερο, εταιρικό εργαλείο, το οποίο από το πρώτο login με εντυπωσίασε και ένιωσα συνδεδεμένη με τους συναδέλφους μου αλλά και με το management team. Μέρα με τη μέρα, σαν να σβήστηκαν όλα τα χιλιόμετρα νιώθοντας ότι τους έχω κοντά μου, ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις με όλους. Με έκανε να νιώσω σημαντική, γιατί τώρα οι συνάδελφοι μου διαβάζουν μέσα από το HR SQUAD αυτά που έχω να πω για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο θέμα αφορά την δουλειά μου. Επιπλέον, η εργασία μου αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται μέσα από αυτό το εργαλείο αφού στέλνουμε μεταξύ μας rewards.👏

H κάθε μέρα διαφέρει, ειδικά στους καιρούς που ζούμε. Η διάθεση ενός εργαζόμενου δεν είναι πάντα καλή με αποτέλεσμα και η παραγωγικότητα του να μην είναι υψηλή. Μέσω του HR SQUAD οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να απαντούν σε διάφορα θέματα που τους θέτει η εταιρεία τους, γεγονός που βοηθάει την ιεραρχία να καταλαβαίνει τις ανάγκες και τα συναισθήματα της ομάδας και να δρα αναλόγως. Με αυτόν τον τρόπο, αλλάζει άμεσα η διάθεση των εργαζομένων αλλά και η αποδοτικότητα και παραγωγικότητα τους.👍

Πόσο σημαντικός μπορεί να νιώσει ένας εργαζόμενος και πόσο δικιά του θα νιώσει την εταιρεία που εργάζεται, όταν όλα έχουν στηθεί με τέτοιον τρόπο που νιώθει το επίκεντρο; Το HR SQUAD λοιπόν ήρθε για να δέσει τις ομάδες και να βάλει ένα λιθαράκι παραπάνω στην διάθεση και στην απόδοση των εργαζομένων. Γιατί όπως είπε και ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ « Χωρίς δουλειά η ζωή σαπίζει, αλλά όταν η δουλειά είναι άψυχη, η ζωή εκφυλίζεται και ξεψυχάει».

Της Φένιας Καλοστρούμπη, Key Account Manager της ομάδας μας.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image