Το Γέλιο κάνει Καλό

8 Μαΐου 2023Up Stories
Laughter is good for your health and your soul

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο.

Είναι μια μέρα αφιερωμένη στη διάδοση της ευτυχίας και της χαράς μέσω του γέλιου. Το γέλιο είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής μας και έχει πολλά οφέλη, ειδικά στο χώρο εργασίας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα οφέλη του πώς μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Το γέλιο είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες που βοηθά στη μείωση της έντασης και του άγχους. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών που σχετίζονται με το στρες. Bοηθά επίσης στη βελτίωση της διάθεσής μας και στην αύξηση της συνολικής μας αίσθησης ευεξίας. Όταν γελάμε, το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά και χαρούμενοι. Παράλληλα, τονώνει τη δημιουργικότητας και την καινοτομία. Όταν γελάμε, γινόμαστε πιο χαλαροί και ανοιχτόμυαλοι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο δημιουργική σκέψη και επίλυση προβλημάτων.

Στο χώρο εργασίας, το γέλιο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός θετικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος. Μπορεί να σπάσει τα εμπόδια και να προωθήσει την ομαδική εργασία και τη συνεργασία. Όταν οι εργαζόμενοι γελούν μαζί, χτίζουν σχέσεις και αναπτύσσουν την αίσθηση της συντροφικότητας. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία και να μειώσει τις συγκρούσεις. Στην Up Hellas το γέλιο είναι καθημερινή συνήθεια μεταξύ των υπαλλήλων, κάνοντας την εργασία πιο εύκολη και ευχάριστη.

Τέλος, το γέλιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας. Όταν οι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι και χαλαροί, είναι πιο πιθανό να είναι παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Είναι επίσης πιο πιθανό να αναλάβουν νέες προκλήσεις και ευθύνες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Η Παγκόσμια ημέρα γέλιου είναι μια υπενθύμιση για να χαμογελάμε αλλά στην Up Hellas το γέλιο δεν λείπει από καμία μέρα.

Tης Νεφέλης Κονδύλη, Junior Backend Developer της ομάδας μας!👏

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image