Συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση και καταδύσεις από το Μιχάλη Τζίφα και την UpFit

30 Ιουλίου 2020UpFit
Tips for safe swimming and diving from Michalis Tzifas and UpFit

Επιτέλους έφτασε το καλοκαίρι και είναι η ιδανική ευκαιρία να ενσωματώσουμε την κολύμβηση στις αθλητικές μας δραστηριότητες! Συναντηθήκαμε με το Μιχάλη Τζίφα, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ, προπονητή και αθλητή της Εθνικής Ομάδας Καταδύσεων για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την κολύμβηση, αλλά και τις καταδύσεις!

Ο Μιχάλης ξεκίνησε μαθήματα κολύμβησης από τα 5 του και καταδύσεις ένα χρόνο αργότερα. Συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα στα 10 του και ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Καταδύσεων της Ελλάδας για 23 έτη, εώς το 2012. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις με κατάκτηση πλήθους διακρίσεων και μεταλλίων

Γιατί είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνουμε την κολύμβηση στις αθλητικές μας δραστηριότητες και ποιά τα θετικά για εμάς; 🏊

Η Κολύμβηση είναι η άσκηση, με την οποία ο αθλούμενος βελτιώνει και συντηρεί την φυσική του κατάσταση, χωρίς καταπόνηση αρθρώσεων, οστών και των υπόλοιπων οργάνων του σώματος. Εχει τις λιγότερες πιθανότητες τραυματισμών σε σχέση με άλλα αθλήματα, ενώ είναι η άσκηση η οποία συνιστάται για την αποκατάσταση τραυματισμών/χειρουργείων και σοβαρά καταπονημένων μελών του σώματος. Το νερό όντας πιο πυκνό από τον αέρα, προσδίδει μεγαλύτερη αντίσταση στην κίνηση και καθιστά πιο αποτελεσματικές τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Ποιές υδάτινες δραστηριότητες θα μας πρότεινες να δοκιμάσουμε;

Το άθλημα των Καταδύσεων είναι το πιο θεαματικό Ολυμπιακό άθλημα του Υγρού Στίβου. Η προπόνηση στις Καταδύσεις έχει πάντοτε δύο ενότητες, καθώς οι αθλούμενοι καλούνται να εκτελέσουν πρόγραμμα ασκήσεων ενόργανης γυμναστικής σε ‘ξηρή‘ προπόνηση και στη συνέχεια εκτελούν τις ασκήσεις αυτές στο νερό.

Τί συμβουλές θα έδινες σε γονείς που σκέφτονται τις καταδύσεις για τα παιδιά τους; Ποιά η σωστή ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί;

Τα παιδιά σε ηλικία 5 ετών εφ’ όσον γνωρίζουν να κολυμπούν, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις στο άθλημα. Το άθλημα των Καταδύσεων βοηθά τα παιδιά να χτίσουν μία άριστη φυσική κατάσταση και εάν το επιθυμούν να ακολουθήσουν μέσα από αυτό το δρόμο του Πρωταθλητισμού. Καθώς αποτελεί συνδυασμό δύο αθλημάτων, έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύξουν ιδιαίτερες σωματικές δυνατότητες και πνευματικές δεξιότητες, όπως συγκέντρωση & αυτοέλεγχο.

Είναι δυνατό για κάποιον ενήλικα που είναι εντελώς αρχάριος, να ξεκινήσει σε μεγαλύτερη ηλικία; Τί πρέπει να προσέξει κανείς;

Οι ενήλικες μπορούν να ξεκινήσουν σαν αρχάριοι τις προπονήσεις, γνωρίζοντας ότι θα ακολουθήσουν ένα συνδυασμό ενόργανης γυμναστικής και ασκήσεων στο νερό και πολύ σύντομα θα αποκτήσουν την άριστη φυσική κατάσταση που επιθυμούν. Ο κάθε αθλούμενος θα αποφασίσει πόσο επιθυμεί να εξελιχθεί στο άθλημα, καθώς υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα συμμετοχής του σε αγώνες Καταδύσεων, εφ’ όσον ολοκληρώσει το απαιτούμενο πρόγραμμα ασκήσεων.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image