Η σημασία του μεσημεριανού διαλείμματος

12 Σεπτεμβρίου 2019Up Markets

Κατά τη διάρκεια της εργασίας αρκετές είναι οι φορές που παρασυρόμαστε και παραλείπουμε το διάλειμμα για φαγητό ή τρώμε πρόχειρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Πρόκειται για μία κακή συνήθεια, με την οποία μπορεί κάποιος να νομίζει ότι «κερδίζει» χρόνο αλλά στην πραγματικότητα μειώνει την απόδοσή του.

Γιατί το διάλειμμα για φαγητό είναι σημαντικό;

  • Ενισχύει την παραγωγικότητά σας

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την προσοχή αλλά και την ενέργειά σας. Λίγα λεπτά μακριά από το γραφεία θα σας βοηθήσουν ώστε όταν επιστρέψετε να αποδώσετε καλύτερα!

  • Μειώνει τα επίπεδα του στρες

Τρώγοντας μαζί με συναδέλφους θα σας βοηθήσει να είστε πιο ήρεμοι και να ξεχάσετε τα άγχη της δουλειάς. Το καλύτερο είναι να μη συζητήσετε για θέματα της εργασίας, ώστε να αποκοπείτε τελείως από τη δουλειά για όσο κρατήσει το διάλειμμά σας. ‘

  • Ενίσχυση δημιουργικότητας

Μετά το διάλλειμα είναι πιθανό να επιστρέψετε με νέες ιδέες και να βρείτε πιο γρήγορα λύσεις σε προβλήματα που σας καθυστερούσαν.

Προτιμήστε να καταναλώσετε φαγητά που θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια και θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Με βάση την παραπάνω λογική πολλές χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δίνουν, μέσω των διατακτικών σίτισης, τα κίνητρα στις επιχειρήσεις να χρηματοδοτούν την σίτιση των εργαζομένων τους εν ώρα εργασίας.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image