Διατροφικά tips από τον Ηλία Ασημακόπουλο και την UpFit

15 Μαΐου 2020UpFit

Μετά από τόσες μέρες στο σπίτι, αρχίζουμε επιτέλους να επανερχόμαστε σταδιακά σε μια κανονικότητα. Αρκετοί από εμάς το τελευταίο διάστημα τρώγαμε λίγο παραπάνω από ότι συνήθως! Αποφασίσαμε λοιπόν να ζητήσουμε κάποιες διατροφικές συμβουλές από έναν ειδικό, ώστε να είμαστε έτοιμοι τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι 😎☀️

Ο Ηλίας Ασημακόπουλος, Γυμναστής - Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, είναι και πάλι μαζί μας, αυτήν τη φορά για να λύσει όλες τις διατροφικές μας απορίες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα ασκήσεων για το σπίτι που μας είχε προτείνει ο Ηλίας στο Facebook της UpFit και να τον ακολουθήσετε στο Instagram του!

Τί tips θα είχες να δώσεις για μια ισορροπημένη διατροφή;

Συμβουλή: Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου, το στόχο σου… Μην υποκύπτεις στη συναισθηματική παχυσαρκία! Μην καλύπτεις συναισθηματικά κενά με φαγητό. Είναι λάθος, αφενός δε σου προσφέρει τίποτα θετικό στην υγεία σου, αφετέρου στη μάχη ( με το μυαλό σου ) χάνεις... Κέρδισε αυτήν τη μάχη πρώτα από όλα για την υγεία σου. Φτιάξε το πρόγραμμα σου και ακολούθησε το. Μην πιέζεις το μυαλό σου με σκέψεις για φαγητό που αν το καλοσκεφτείς, δεν σου χρειάζονται!

Ποιές τροφές καλό είναι βασικές και ποιές θα έπρεπε να αποφευχθούν;

Αναλόγως με την καθημερινότητα σου, η διατροφή σου θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και να καλύπτει τις ανάγκες σου! Στόχος της διατροφής είναι να καλύψει την ανάγκη του οργανισμού για ενέργεια. Πρέπει να μάθεις για το δικό σου οργανισμό, πόσες θερμίδες χρειάζεσαι σε ηρεμία και πόσες σε άσκηση BMR / AMR ( Basal Metabolic Rate / Active Metabolic Rate ). Μην υπερβάλλεις με τροφές που δύσκολα μεταβολίζονται. Επίλεξε μια σωστή ισορροπία ανάμεσα σε πρωτεΐνες / υδατάνθρακες / λίπη. Μην ξεχνάς, όλα τα παραπάνω χρειάζονται! Εάν χρειαστείς τα λεγόμενα snack, επίλεξε τροφές που έχουν υψηλή βιολογική θρεπτική αξία και ετοίμασε το home made super snack μόνος/η σου!

Πολλοί από εμάς τρώμε αρκετά αυτές τις μέρες που είμαστε αρκετά μέσα και δεν ασκούμαστε όσο πριν. Τι συμβουλές θα είχες να δώσεις για να αποφύγουμε να πάρουμε βάρος;

Μια ερώτηση. Είναι σωστό ή λάθος να τρως πολύ μέσα στο σπίτι; Την απάντηση προφανώς και την γνωρίζεις… Ακόμα, γιατί να μην κάνεις κάτι σε άσκηση; Όχι δεν εννοώ προπόνηση… Μέσα στο σπίτι υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες ( ή αλλιώς οι καθημερινές μας εργασίες σπιτιού ) για να κάνουμε! Οπότε μην τις αναβάλλεις! Ποτέ!

Εκείνη τη στιγμή ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και αυτός «καίει» θερμίδες. Συν τοις άλλοις έχεις ένα χώρο καθαρό και περιποιημένο! Το σπίτι σου είναι ο δικός σου χώρος και πρέπει πάντα μα πάντα να σε ηρεμεί και να σε ευχαριστεί. Εάν δε συμβαίνει αυτό, τότε κάτι δεν κάνεις καλά ( και μην το πάρεις προσωπικά ) !

Μετά από όλες αυτές τις μέρες και ειδικά μετά το Πάσχα πολλοί σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε μια αποτοξινωτική δίαιτα. Ποιά η γνώμη σου για αυτό;

Εδώ η λογική είναι λάθος… Τι εννοώ; Γιατί μετά το Πάσχα; Και γιατί αποτοξινωτική; Αλήθεια εσύ γνωρίζεις τι σημαίνει αυτό; Εάν περιμένεις την περίοδο μετά από οποιαδήποτε περίοδο, τότε αυτόματα είσαι αναβλητικός… Και ναι, τότε δεν έχεις καλές πιθανότητες να πετύχεις το στόχο σου. Εάν παρ’όλα αυτά θέλεις να κάνεις μια πραγματικά νέα αρχή στην υγεία σου, τότε σου συστήνω να μην ξεκινήσεις με υπερβολές. Μικροί στόχοι, οι οποίοι θα είναι εύκολα επιτεύξιμοι. Τότε το μυαλό σου θα κλειδώσει μια νέα καλή συνήθεια που αφορά την υγεία σου. Αυτό δεν είναι κάτι άλλο, από την απώλεια περιττού βάρους μετά την περίοδο του Πάσχα! Μικροί και εύκολοι στόχοι κάθε φορά ( the key to success ) !

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image