EuroPython 2022 – Η εμπειρία του Nerd Team

4 Οκτωβρίου 2022Up Stories
europython-in-dublin

Το Δουβλίνο είναι ιδανικός προορισμός το καλοκαίρι για δυο βασικούς λόγους. Και επειδή το δροσερό κλίμα της Ιρλανδίας είναι βάλσαμο για εμάς που ερχόμαστε απ' τη ζεστή Αθήνα και διότι για μια βδομάδα η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας γίνεται και πρωτεύουσα της Python. Για μια βδομάδα Pythonistas απ' όλον τον κόσμο ταξιδεύουν στο Δουβλίνο και συμμετέχουν στην EuroPython, μοιραζόμενοι ιδέες, τεχνικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο μεγαλύτερο συνέδριο εθελοντών στον κόσμο.

Για μια αναπτυσσόμενη εταιρεία, όπως η Up Hellas, είναι καίριο να είσαι ευέλικτος και παραγωγικός, γι' αυτό η Python είναι το βασικό όπλο που έχουμε επιλέξει για τις τεχνολογικές μας λύσεις. Είτε χρειαζόμαστε να κάνουμε ανάλυση δεδομένων είτε να φτιάξουμε Web Services για τις υπηρεσίες μας, η Python μπορεί να τα στηρίξει. Και δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε κάνει αυτήν την επιλογή. Η Python είναι σταθερά μέσα στις 3 πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, με εκατομμύρια ανθρώπους να την χρησιμοποιούν. Ανάμεσά τους οι Microsoft, Google και Bloomberg που είχαν και παρουσία στο Δουβλίνο.

Μέρος της δουλειάς μας είναι να μαθαίνουμε. Πολλές φορές με τον δύσκολο τρόπο, χτυπώντας το κεφάλι μας στο τοίχο μέχρι ένα απ' τα δύο να ανοίξει. Ιδανικά, ανταλλάσσοντας ιδέες με ανθρώπους πιο έμπειρους από εμάς που τα χρόνια εμπειρίας τούς έχουν φέρει αντιμέτωπους με διαφορετικές προκλήσεις. Για μια εβδομάδα στο Δουβλίνο, περάσαμε τις μέρες μας παρακολουθώντας σεμινάρια τεχνολογίας, προγραμματισμού και ανάλυσης δεδομένων με τα διαλείμματα ανάμεσα στις διαλέξεις να καταναλώνονται σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο μοιράστηκαν μαζί μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις δουλειές τους και τις μεθοδολογίες που ακολούθησαν για να τα λύσουν.

Η πληθώρα των χρηστών σημαίνει και διαφορετικότητα των ανθρώπων, κάτι που η φετινή EuroPython γιόρτασε. Υπάρχει ένα ρητό που μας απασχολεί το τελευταίο διάστημα. «Technology is not the bottleneck. People are.». Η δεκτικότητα είναι ένα απ' τα πιο καίρια χαρακτηριστικά ενός εργασιακού χώρου και η διαφορετικότητα ένα κοινά αποδεκτό προνόμιο. «Όλες οι φωνές μετράνε» είναι μια απ' τις στρατηγικές που βοηθούν εταιρείες να πάνε μπροστά. Ανεξάρτητα από που προέρχονται οι άνθρωποι, πάντα υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούν να προσπαθήσουν και να πετύχουν. Η ζωή που έχουμε ζήσει μας έχει διαμορφώσει διαφορετικά και μας έχει διαμορφώσει όχι απλά στους ανθρώπους που είμαστε αλλά στους επαγγελματίες που μοχθούν. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διαφορετικές φωνές και όχι μόνο μια φωνή που αντηχεί από πολλά χείλη.

Ένα ταξίδι δεν αποτελεί απλά μια μεμονωμένη εμπειρία αλλά έχει διαρκή επιρροή στους ανθρώπους. Είναι μια υπενθύμιση πως όλοι μας αποτελούμε μέρη ενός μεγαλύτερου συνόλου. Πως τα προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε είναι επίσης μια πρόκληση και για άλλους ανθρώπους. Είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ μας αυτό που μας κάνει πιο ικανούς και διευρύνει τους ορίζοντές μας. Το ταξίδι στο Δουβλίνο δεν τελείωσε όταν πατήσαμε το πόδι μας στην Αθήνα. Το ταξίδι παραμένει ζωντανό όταν αυτά που αποκόμισες παραμένουν μέσα σου. Γιατί ένα μέρος παραμένει ζωντανό μόνο όσο το μοιράζεσαι.

Του Σταύρου και του Στέλιου, Nerd Team της σούπερ ομάδας μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image