Οι Απόκριες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου🎉

2 Μαρτίου 2022Up Stories
Carnival in different parts of the world

Οι εορτασμοί του καρναβαλιού είναι ένα θέαμα, γεμάτο φαγητό, διασκέδαση, ζωντανή μουσική και πολύχρωμες στολές. Στην Ελλάδα, για μερικούς οι Απόκριες είναι η περίοδος που χαλαρώνουν και απολαμβάνουν το φαγητό για τελευταία φορά πριν από την έναρξη της Σαρακοστής. Για άλλους, είναι μια περίοδος για να γιορτάσουν τη χαρά της ζωής.

Παρακάτω θα δούμε πως γιορτάζουν τις Απόκριες διάφορες χώρες του κόσμου!

Λιμάνι της Ισπανίας, Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Οι κάτοικοι του Τρινιδά προετοιμάζονται όλο τον χρόνο για να εντυπωσιάσουν ο ένας τον άλλον, κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Καραϊβικής. Οι εορτασμοί συνοδεύονται από ειδικά κατασκευασμένα ρούχα που μοιάζουν με μαγιό, ατσάλινα ντραμς, τοπικό street food και χορό στους δρόμους. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην παρέλαση πρέπει να συμμετάσχουν σε ένα από τα συγκροτήματα. Το συγκρότημα δίνει τις επιλογές για το τι να φορέσουν. Αν δεν θέλουν, συμμετέχουν δωρεάν στο πάρτι του δρόμου.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Καρναβάλι του Ρίο. Είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι στον κόσμο, προσελκύοντας εκατομμύρια συμμετέχοντες για μια εβδομάδα. Πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των ανεπίσημων παρελάσεων στο δρόμο και της επίσημης παρέλασης του Sambadrome, η οποία προϋποθέτει αγορά εισιτηρίων εκ των προτέρων. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες φορούν περίτεχνα κοστούμια, συνήθως φτιαγμένα από το μηδέν, αλλά οι θεατές συχνά επιλέγουν καθημερινά ρούχα για την παρέλαση του Sambadrome, προσθέτοντας μικρά αξεσουάρ, όπως χάντρες ή μάσκες με πούπουλα.

Βασιλεία, Ελβετία

Το καρναβάλι της Βασιλείας στην Ελβετία μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους πιο γνωστούς εορτασμούς της Ευρώπης. Κάθε χρόνο, μια οργανωμένη παρέλαση με περίπου 20.000 άτομα παρελαύνει στους δρόμους, ντυμένοι με κοστούμια σύμφωνα με το επίσημο θέμα της χρονιάς. Οι καλλιτέχνες φορούν κοστούμια που κρύβουν την ταυτότητά τους. Ακολουθώντας τα παραδοσιακά έθιμα, οι επισκέπτες δεν έχουν ζωγραφιές στο προσώπο, ψεύτικες μύτες ή καπέλα.

Oρούρο, Βολιβία

Η κορυφαία εκδήλωση καρναβαλιού της Βολιβίας γιορτάζει τον πολιτισμό των ιθαγενών και δίνει φόρο τιμής στην Παναγία της Candelaria. Διαρκεί περίπου 10 ημέρες και οι ντόπιοι συμμετέχουν στους εορτασμούς χρησιμοποιώντας μάσκες, υφάσματα και κεντήματα. Οι δρόμοι του Oruro γεμίζουν με λαϊκούς χορούς με στολές διαβόλου, γνωστές ως Diablada. Η πλειοψηφία των ενδυμάτων είναι επηρεασμένη από τους παραδοσιακούς λαϊκούς χορευτές που εκπροσωπούν διάφορες ομάδες ιθαγενών. Η πιο δημοφιλής φορεσιά είναι το El Tío (ο διάβολος), με χιλιάδες ανθρώπους να φορούν μάσκες με κέρατα, βελούδινες κάπες και θώρακες που μοιάζουν με μέταλλο. Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν μπαλόνια νερού και πιστόλια και ψεκάζουν αφρό ως τρόπο για να γιορτάσουν τα καλά πράγματα που έρχονται.

Της Νίκης Γεωργιλάκη, Graphic Designer της ομάδας μας

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image