Οικογένεια - Το υπέρτατο αγαθό

15 Μαΐου 2023Up Stories
Family-The ultimate good

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Οικογένειας, θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα για τον θεσμό αυτόν.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1993 με στόχο να προβάλλει τη σπουδαιότητα της οικογένειας καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο πυρήνα της κοινωνίας μας. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρό μας.

Τύποι οικογένειας σήμερα

Στον 21ο αιώνα, η «οικογένεια» όλο και μεγαλώνει σαν έννοια. Οικογένεια είναι η περίφημη «πυρηνική» με μαμά, μπαμπά, παιδιά που συνήθως ζουν σε μια κατοικία. Οικογένεια είναι και η μονογονεϊκή οικογένεια, δηλαδή αυτή που αποτελείται από έναν γονέα και ένα ή περισσότερα παιδιά. Oικογένεια είναι επίσης και ένα ζευγάρι ή ένας γονιός, που έχουν υιοθετήσει ή είναι ανάδοχοι αλλά και ένα ζευγάρι του ίδιου ή του αντίθετου φύλου χωρίς παιδιά.

Παρ’ ότι οι οικογένειες ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει μορφή κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όσον αφορά τη δομή τους και ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων τάσεων και δημογραφικών αλλαγών, τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την οικογένεια ως τη βασική μονάδα της κοινωνίας. Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας γιορτάζεται σε όλες τις χώρες, δείχνοντας τη σημασία που έχει για τη σύγχρονη κοινωνία.

Η σημασία της οικογένειας για τον πυρήνα της

Ο θεσμός της οικογένειας δεν είναι σημαντικός μόνο για την κοινωνία και την εξέλιξή της, άλλα και για τα ίδια τα μέλη της.

Καθημερινά ο γονιός κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μη λείψει τίποτα στην οικογένειά του. Μπορεί να μην είναι σούπερ ήρωας, αν και κάνει τόσα πολλά πράγματα παράλληλα, όμως για την οικογένειά του είναι ένας σπουδαίος ήρωας, γιατί μπορούν όλοι να βασιστούν σε αυτόν και να νιώσουν ασφάλεια. Και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται σούπερ δυνάμεις, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός προγραμματισμός, αγάπη και αποφασιστικότητα.

Όποτε όταν ξυπνάμε το πρωί θυμωμένοι και παραπονιόμαστε χωρίς λόγο ή στεναχωριόμαστε για πράγματα που μας φαίνονται απαραίτητα, να θυμόμαστε πάντα ότι το να γεννηθείς στο σωστό μέρος και με τους σωστούς γονείς είναι απλώς θέμα τύχης. Ας είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε και ας μάθουμε να αγαπάμε λίγο περισσότερο!

Της Μichelle Lampsou, Relationship Manager της ομάδας μας.🎉

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image