Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Οι συμβουλές της Μαρίας

27 Σεπτεμβρίου 2022Up Stories
 World Tourism Day – Maria's tips

Ζούμε σε μία χώρα που ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της, είναι δηλαδή ο κεντρικός πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας και όχι άδικα αφού η Ελλάδα παρέχει πάρα πολλά είδη τουρισμού, για καλοκαιρινές ή χειμερινές εξορμήσεις. H 27η Σεπτεμβρίου, λοιπόν, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, γι’ αυτό και εγώ θα αδράξω την ευκαιρία και θα μιλήσω για μία τόσο σημαντική ημέρα παγκοσμίως.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τιμάται κάθε χρόνο, όπως είπαμε και παραπάνω, στις 27 Σεπτεμβρίου με εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον «Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών» (UNWTO-United Nations World Tourism Organization). Ο σκοπός του Οργανισμού είναι να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την αξία του τουρισμού στο πεδίο της κοινωνίας, του πολιτισμού, της πολιτικής και της οικονομίας. Είναι, λοιπόν, μία εξαιρετική μέρα να εκτιμήσουμε την αξία των αποδράσεων σε προορισμούς κοντινούς ή και μακρινούς που προσφέρουν άλλη ποιότητα στη ζωή μας.

Τουρισμός ως σύνθετη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, γύρω από τον τουρισμό έχει στηθεί μία τεράστια βιομηχανία που περιλαμβάνει πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις μεταφοράς (αεροδρόμια, πλοία, μεταφορά χερσαίου εδάφους κτλ.) τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις με souvenirs και πολλές άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που παρέχουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, διατηρούμε και προφυλάσσουμε την εθνική μας κληρονομιά προσλαμβάνοντας καταρτισμένο προσωπικό και αναβαθμίζοντας τις υποδομές με αποτέλεσμα να βελτιώνουμε αρκετά το βιοτικό επίπεδο των πολίτων της χώρας. Όλα αυτά βοήθησαν στο να αναπτυχθούν και νέες μορφές τουρισμού και να θεωρούμαστε πλέον ως μία χώρα που έχει τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με τον κύριο Ανδρέα Ανδρεάδη Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, παραμένει ο εν ενεργεία τομέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που μπορεί άμεσα να δώσει απτά αποτελέσματα για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας. Μέσα από τη διαδικασία αυτορρύθμισης που σταθερά προωθούμε στην εξυγίανση, εκπαίδευση, προώθηση και ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών, μπορούμε να οδηγήσουμε την ελληνική κοινωνία στη συνειδητοποίηση ότι ο τουρισμός είναι το μέλλον της χώρας.

Ας δούμε μερικές θεματικές μορφές του τουρισμού

Εδώ, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τις μορφές τουρισμού και κυρίως για αυτές που είναι πιο διαδεδομένες στη χώρα μας. Η κάθε μορφή τουρισμού συμπεριλαμβάνει στοιχεία τα οποία διαφοροποιούνται από τον κλασσικό τουρισμό. Μια νέα φιλοσοφία που τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά διαδεδομένη στην χώρα μας είναι ο Εναλλακτικός Τουρισμός. Εδώ συμπεριλαμβάνονται κατηγορίες διαφορετικές από τις συνηθισμένες, για παράδειγμα ο Αγροτουρισμός ο οποίος αναπτύσσεται σε αγροτικές περιοχές, και ο Ιατρικός Τουρισμός, μία δραστηριότητα μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για την τουριστική αλλά και για την εθνική οικονομία. Επίσης, ο Θρησκευτικός Τουρισμός ο οποίος αφορά επισκέψεις σε βυζαντινά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια του τόπου μας, αλλά και ο Εκπαιδευτικός Τουρισμός για άτομα που έρχονται για να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες. Και βέβαια, ο κλασσικός τουρισμός που αφορά διακοπές στα νησιά μας και τα τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα και είναι ο περισσότερο διαδεδομένος κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο για τους επισκέπτες του εξωτερικού αλλά και για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα.

Η κάρτα που μας ταξιδεύει😃

Για άλλη μία φορά, η Up Hellas κατανοεί την αναγκαιότητα των διακοπών και ως γνωστόν «Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και φαίνεται στις υπηρεσίες μας», γι’ αυτό η κάρτα μας Up Holidays παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν πιο ευτυχισμένο το προσωπικό με… διακοπές! 👏👏

Συμπέρασμα:

Δώστε στον κόσμο σας ΑΔΕΙΑ να πάει διακοπές!

Της Μαρίας Καλλίλα, Partner Coordinator της σούπερ ομάδας μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image