Πόσο σημαντικά είναι τα εταιρικά προνόμια για τη δημιουργία μίας θετικής εργασιακής κουλτούρας;🤗

27 Νοεμβρίου 2023Up Products
Πόσο σημαντικά είναι τα εταιρικά προνόμια για τη δημιουργία μίας θετικής εργασιακής κουλτούρας;🤗

Στον ταχέως εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό κόσμο της αγοράς εργασίας, οι εταιρικές παροχές, όπως οι κάρτες γεύματος και τα προγράμματα ευεξίας, αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας θετικής εργασιακής κουλτούρας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

1. Οι εταιρικές παροχές ενισχύουν την ικανοποίηση των εργαζομένων😊 Τα εταιρικά προνόμια όχι μόνο αυξάνουν την ικανοποίηση των εργαζομένων αλλά πλέον θεωρείται σχεδόν απαραίτητο κριτήριο για αυτούς. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος ο οποίος λαμβάνει κάρτα σίτισης από την εταιρία του, μπορεί να την αξιοποιήσει για να κάνει τα ψώνια του από το σουπερμάρκετ ή για να αγοράζει τον πρωινό καφέ και το μεσημεριανό του στο γραφείο.

2. Ενίσχυση του wellbeing των εργαζομένων💪🏻 Αρκετοί άνθρωποι, θέλουν να έρθουν πιο κοντά με την γυμναστική, αλλά δεν τα καταφέρνουν λόγω περιορισμένου ελεύθερου χρόνου στην καθημερινότητα τους. Πλέον είναι αρκετές οι επιχειρήσεις εκείνες που ενδιαφέρονται για το ευ ζην του ανθρώπινου δυναμικού τους και αναζητούν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Τα προγράμματα ευεξίας, όπως το Up Fit, που προσφέρουν πρόσβαση σε χώρους άθλησης και δραστηριότητες, χωρίς την δέσμευση της αποκλειστικής συνδρομής, αποτελούν το κλειδί για την αποκατάσταση της σχέσης των εργαζομένων με την άθληση και την ευεξία. Είναι μία λύση που τα τελευταία χρόνια κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών, αφού όλο και περισσότερες αποφασίζουν να εντάξουν τους εργαζομένους τους στην υπηρεσία και να τους δώσουν ένα κίνητρο να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση.

3. Ενίσχυση της αίσθησης του ανήκειν🤝 Με την παροχή καρτών γεύματος, δίνεται η ευκαιρία στους εργαζομένους να συνδεθούν μεταξύ τους και να καλλιεργήσουν μία αίσθηση κοινότητας εντός του εργασιακού περιβάλλοντος. Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό αυτό, ας δούμε ένα παράδειγμα:

❕ Πολλοί συνάδελφοι επιλέγουν να παραγγέλνουν μαζί τον πρωινό καφέ τους. Με την Go for Eat η διαδικασία αυτή γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, αφού στο app υπάρχει η λειτουργία Feed A Friend🍑, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να κάνουν μεταφορά χρημάτων μεταξύ τους. Έτσι απολαμβάνουν παρέα τον καφέ τους στο γραφείο, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί και χωρίς να αγχώνονται για το μοίρασμα του λογαριασμού!

4. Παραγωγικότητα και Καινοτομία μέσω Ευεξίας και Ικανοποίησης💯 Οι υγιείς και ικανοποιημένοι εργαζόμενοι είναι συχνά πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι. Τα προγράμματα ευεξίας συμβάλλουν στην αύξηση της καινοτομίας και στη βελτίωση των ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Οι οργανισμοί που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να φροντίζουν τον εαυτό τους και να εξερευνούν τα ενδιαφέροντά τους μπορεί να οδηγήσουν σε ένα πιο δυναμικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον.

Συνοψίζοντας, φαίνεται ότι οι εταιρικές παροχές αποτελούν έναν ουσιαστικό πυλώνα για την ευημερία των εργαζομένων, δημιουργώντας ένα πιο ικανοποιητικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον. Καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προτιμήσεις των εργαζομένων, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι η επένδυση σε ολοκληρωμένες παροχές προς τους εργαζομένους είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια μιας υγιούς εργασιακής κουλτούρας🎉.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image