Τι είναι το Business Analytics - Ο Στέλιος είναι ο ειδικός μας!

21 Απριλίου 2022Business Analytics
 What is Business Analytics - Stelios is our expert!

Πώς θα ήταν αν μπορούσατε να αναλύσετε τις προηγούμενες επιδόσεις και τα αποτελέσματα της επιχείρησής σας και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να προετοιμαστείτε για το μέλλον; Καθημερινά δημιουργείται τεράστια ποσότητα δεδομένων, περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων byte, αλλά πώς θα μπορούσε μια εταιρεία να επωφεληθεί από αυτόν τον αριθμό και να τον χρησιμοποιήσει για να βελτιωθεί;

Το Business Analytics περιλαμβάνει την ανάλυση δεδομένων για τη δημιουργία reports, προγνωστικών μοντέλων, καθώς και την εφαρμογή τεχνικών βελτιστοποίησης και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στους υπαλλήλους και τους πελάτες. Χρησιμοποιεί μια μεθοδολογία που βασίζεται στα δεδομένα στο επιχειρηματικό περιβάλλον και, ως εκ τούτου, βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία και μοντελοποίηση δεδομένων για να δημιουργήσει insights για την επιχείρηση.

Στο επιχειρηματικό περιβάλλον σήμερα, κάθε οργανισμός αναζητά τον τρόπο που θα κάνει τη λήψη αποφάσεων πιο αποτελεσματική και το business analytics τους το δίνει αυτό. Αυτό που κάνει την επιχειρηματική ανάλυση να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς μιας επιχείρησης και στους περισσότερους κλάδους.

Η σημαντικότητα του business analytics

  • Οι οργανισμοί απασχολούν Business Analysts, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις με γνώμονα τα δεδομένα. Το business analytics παρέχει στις επιχειρήσεις μια πολύ καλή εικόνα και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές, και αυτά τα στοιχεία θα τους επιτρέψουν να βελτιστοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες που καθοδηγούνται με βάση τα δεδομένα και κάνουν χρήση των analytics, συνήθως υπερτερούν. Αυτό γίνεται γιατί οι πληροφορίες που αποκτώνται μέσω του business analytics τους επιτρέπουν να κατανοήσουν γιατί επιτυγχάνονται συγκεκριμένα αποτελέσματα, να διερευνήσουν πιο αποτελεσματικές επιχειρηματικές διαδικασίες, ακόμη και να προβλέψουν την πιθανότητα ορισμένων αποτελεσμάτων.
  • Η επιχειρηματική ανάλυση προσφέρει επίσης επαρκή υποστήριξη και κάλυψη για επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν τις σωστές προληπτικές αποφάσεις. Επιπλέον, επιτρέπει στους οργανισμούς να αυτοματοποιούν ολόκληρη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να παρέχουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο όταν χρειάζεται.
  • Η προφανής σημασία του business analytics βρίσκεται στο γεγονός ότι βοηθά στην απόκτηση βασικών επιχειρηματικών πληροφοριών. Το κάνει αυτό παρουσιάζοντας τα σωστά δεδομένα για να λειτουργήσει. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στο να γίνει η λήψη αποφάσεων πιο αποτελεσματική και βασισμένη σε αποδεικτικά στοιχεία.
  • Η αποτελεσματικότητα είναι ένας τομέας που η επιχειρηματική ανάλυση βοηθά κάθε οργανισμό να επιτύχει αμέσως. Από την έναρξή του, το business analytics έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο βοηθώντας τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Συγκεντρώνει, επίσης, έναν σημαντικό όγκο δεδομένων άμεσα και με τρόπο που μπορεί εύκολα να αναλυθεί. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις πιο γρήγορα.
  • Οι αναλυτές βοηθούν τους οργανισμούς να μειώσουν τους κινδύνους. Βοηθώντας τους να λάβουν τις σωστές αποφάσεις με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, όπως οι προτιμήσεις των πελατών, οι τάσεις κ.ο.κ., μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τον βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κίνδυνο.

Δεδομένου ότι τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες λύσεις, η βιομηχανία αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το αναπόφευκτο της τεχνολογικής εξέλιξης.

Από τον Στέλιο Ζορμπά, Business Analyst της σούπερ ομάδας μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image