Χρώματα στον χώρο εργασίας – Η σημασία τους στην ευεξία των εργαζομένων

25 Νοεμβρίου 2022Up Stories
Colors in the workplace – Their importance in employee well-being

Έχει τύχει να εργαστείτε ποτέ σε χώρο που απλώς δε σας έκανε να αισθάνεστε καλά; Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι το γραφείο σας έρχεται σε σύγκρουση με την προσωπικότητά σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι! Έχει συμβεί σε όλους μας και ο ένοχος είναι ένας… τα χρώματα.

Πόσο σημαντικά είναι τα χρώματα στον χώρο εργασίας τελικά;

Σύμφωνα με έρευνα του CCICOLOR - Institute for Color Research, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κρίνουμε υποσυνείδητα ένα άτομο, περιβάλλον ή προϊόν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα το δούμε, ενώ η κρίση μας επηρεάζεται από το χρώμα του κατά 62%- 92%. Ακούγεται πολύ, ε;

Στην εσωτερική διακόσμηση, το χρώμα όχι μόνο συμβάλλει στη συνολική εικόνα και αίσθηση ενός χώρου, αλλά υποσυνείδητα επικοινωνεί για ποιο σκοπό πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χώρος.

Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση, τη συμπεριφορά και την παραγωγικότητά μας, γι' αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγουμε τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων για τον χώρο εργασίας μας.

Γιατί πρέπει να υπάρχουν χρώματα στα γραφεία μιας εταιρείας;

Όποιος έχει εργαστεί πολλές ώρες σε ένα γραφείο, γνωρίζει καλά ότι μετά από λίγο το περιβάλλον γύρω του αρχίζει να «ξεθωριάζει».

Ορισμένοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι το γεγονός αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβεί και να αναρωτηθούν ποιος θέλει αντιπερισπασμούς όσο βρίσκεται επί το έργον. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ολοένα και περισσότερες εταιρείες, από τα μεγαλύτερα brands έως τις μικρότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις, να ενσωματώνουν χρώματα στον χώρο εργασίας.

«Μα γιατί;» ρωτάς κι εμείς έχουμε την απάντηση. Διότι οι ατελείωτοι, λευκοί, άδειοι τοίχοι κάνουν τη δουλειά να μοιάζει βαρετή και δυσκολεύουν τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν. Το focus στην ευεξία ως μέρος της εταιρικής κουλτούρας αλλά και η κατανόηση του αντίκτυπου του χρώματος αυξάνονται διαρκώς, κάνοντας έτσι τις εταιρείες και τους οργανισμούς να αγκαλιάσουν το χρώμα ως έναν τρόπο να επικοινωνήσουν τις αξίες τους και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα.

Το δικό μας (πολύχρωμο) story

Ως Up, επενδύουμε καθημερινά στην ευεξία και καλή διάθεση των εργαζομένων μέσα από διάφορους τρόπους. Πρωινό στο γραφείο, team building δραστηριότητες, υβριδικό μοντέλο εργασίας και άλλα πολλά. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν από την εξίσωση τα χρώματα 🌈

Γι’ αυτό και η μετακόμιση στα νέα μας γραφεία επιφύλασσε για πολλούς μια έκπληξη. Τοίχοι γεμάτοι ζωγραφιές και χρώματα που δίνουν ζωή και ωραίο vibe στον χώρο. Χρώματα όπως το πορτοκαλί, το μπλε, το κίτρινο και το πράσινο μας έκαναν όλους να νιώσουμε άνετα με την αλλαγή από την πρώτη κιόλας στιγμή.

© Photos by Elena Bonelli

© Photos by Elena Bonelli

Με τη βοήθεια δύο ταλαντούχων καλλιτεχνών, του Σωτήρη (@soteur) και του Μάκη (@gospel.ath), τα νέα γραφεία της Up Hellas κατάφεραν να γίνουν μαγνήτης θετικών σχολίων. Μέχρι και σήμερα, οι ζωγραφισμένοι τοίχοι μας εξακολουθούν να είναι το πιο διάσημο σημείο φωτογράφισης όλων μας, αλλά και το δικό μου πιο αγαπημένο μέρος στην Up.

Της Ηλιάνας Χαλιμούρδα, Product Marketing Executive της σούπερ ομάδας μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την Up Hellas και τα προϊόντα μας.

Συναινώ στη χρήση των παραπάνω στοιχείων μου από την Up Hellas, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προϊόντα της, βάσει και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25/5/2018.

arrow-image